Ga naar de inhoud

Onze visie over fokken, voeding en training

Kleinschalig

Onze honden zijn in de eerste plaats onze metgezellen. Ze leven gewoon bij ons in huis. Ze krijgen veel aandacht, fijne lange wandelingen en gezellige trainingen. Onze “kennel” bestaat dus maar uit een paar teven en onze honden zijn een belangrijk onderdeel van het gezin. We hebben dus ook maar af en toe een nestje. De pups groeien op in ons gezin en wennen aan alles wat hier gebeurt; spelende kinderen, bezoek en alle huiselijke geluiden.

Hoe kleinschalig het ook is, wij doen wel ons uiterste best om lieve, gezellige, gezonde, mooie en sociale pups te fokken. We hebben ons dan ook goed verdiept in de fokkerij. Het begint natuurlijk bij de zorg voor onze volwassen honden en een ontspannen dracht. Genetica, maar ook epigenitica zijn ontzettend belangrijk. Na de geboorte voldoende rust en daarna een goede balans tussen rust en uitdaging, prikkels en socialisatie. Ook voeding vinden wij belangrijk; onze pups groeien op met rauwe vlees voeding en natuurlijke supplementen. Hieronder lees je daar meer over.

Rauwe voeding

Voeding is een belangrijk onderdeel van de gezondheid. Wij voeren onze honden rauw vers vlees. Naar onze mening is dit de beste en meest natuurlijke voeding voor honden. Dit is echter geen eis voor de nieuwe pupeigenaren.

Heb je interesse in een pup van ons, dan is verse rauwe voeding wel een wens voor de opgroeiende hond. Deze voeding zorgt voor een sterkere darmflora en dat komt de weerstand, gezondheid, maar ook het gedrag ten goede (en stevige en minder poep). Op rauwe voeding zie je een rustige, stabielere groei dan bij brok gevoerde honden. Dit is belangrijk voor het bewegingsstelsel en voor de algehele gezondheid. De pups worden hier gespeend op kvv (kant en klare verse rauwe voeding; gemalen en compleet) met na een aantal weken wat rauw kauwmateriaal. Niet iedereen is hiermee bekend en we informeren en ondersteunen nieuwe pup eigenaars dan ook waar gewenst. Wij hopen hiermee ook mensen te inspireren, máár; welke voeding ieder zijn hond geeft blijft natuurlijk eigen keuze.

Naast gezonde voeding krijgen onze dieren soms supplementen van De groene Os of van Suppdog.

Positieve training

Wij trainen onze honden op een positieve manier. Dit betekent oa dat we gewenst gedrag stimuleren. Ongewenst gedrag wordt het liefst omgebogen ipv afgestraft. Voor ons is die positiviteit vooral een mindset, een respectvolle manier van samenleven. Of dit nu gaat om gedrag in huis, gehoorzaamheidstraining en trucjes, ringtraining, of jachttraining. Binnen de opoeding worden uiteraard wel duidelijke grenzen gesteld, zónder agressie. De ouderwetse “wie is de baas-methode” is al een tijdje achterhaald. Rukken aan de lijn en schreeuwen naar je hond is niet meer van nu. We zijn al heel wat studies verder, en gelukkig gaat het in trainingsland ook steeds meer de goede kant op. Het is een manier van trainen, maar vooral ook van omgaan met je hond en kijken naar je dier (en ja, ook naar jezelf, je hond is immers een spiegel). Een leider is iemand die rust en veiligheid uitstraalt, niet degene die agressie of dwang nodig heeft om de baas te zijn. Door dit natuurlijke leiderschap straal je respect en vertrouwen uit, wat de allerbelangrijkste basis is voor jullie relatie, én van daaruit training.

We willen nieuwe pup eigenaars dan ook graag stimuleren om een hondenschool te zoeken die ook op deze positieve, hond -en mens- vriendelijke wijze traint. Er zijn al te veel mopperende, boos-kijkende baasjes die geen plezier uitstralen. Uiteraard zijn grenzen stellen en consequent-zijn ontzettend belangrijk. Dit hoeft echter niet ten koste te gaan van een goede, positieve relatie met jouw huisdier. Ga ruim voor je een pup in huis krijgt vast rondkijken bij verschillende hondenscholen. Stel vragen, kijk naar hun trainingswijze, hoe staan de cursisten erbij, en controleer welke scholing de instructeurs hebben gevolgd. En als laatste… ga op je gevoel af.

Wij helpen onze pupkopers graag door hen bij te staan in de opvoeding. Een goede start is ten slotte het halve werk!
De eerste informatie kun je vast vinden op de pagina Opvoeding.

“What is the point of being alive if you don’t at least try to do something remarkable?”