Ga naar de inhoud

Over ons

Over ons en hoe wij fokken

Ik ben Manon Timmerije en woon met mijn gezin en honden in de prachtige Achterhoek, in Borculo.
Wij genieten ontzettend van onze honden en zijn graag met ze bezig. Zowel in huis, als buiten met heerlijke wandelingen en training. Op deze manier, en met voldoende uitdaging, zijn onze honden geweldige maatjes. Dit verwachten wij dan ook van én voor de nieuwe pup eigenaars.

Mijn achtergrond: Tijdens en na mijn opleiding tot paraveterinair (Barneveld) heb ik jaren gewerkt in een dierenwinkel. Daarnaast ben ik tijdelijk werkzaam geweest als paraveterinair.
Na de opleiding tot hondeninstructeur (bij Geert de Bolster in België) heb ik enkele jaren puppytraining en clickertraining gegeven.
Ik heb mij verdiept in rauwe voeding en heb dit een tijdlang aan huis verkocht.
Toen mijn vier kinderen kwamen werd het op hondengebied wat rustiger.
Nu zij wat ouder worden pak ik het echter vol enthousiasme weer op!
We zijn gestart met de kennel in 2022. Ik heb mijn kennis geüpdate met het nieuwe ‘honden en kattenbesluit’ en de trainingen van de Raad van Beheer.
Ik probeer op de hoogte te blijven van de nieuwste inzichten door veel te lezen, webinars en lezingen te volgen en cursussen zoals die van de Raad van Beheer en ‘gedragsmatige invloeden bij het fokken van honden’ (Tinley academie).

Af en toe hebben wij een nestje pups. Het meest fantastische dat er is!
Dat pakken we uiteraard zorgvuldig aan; we zijn lid van de rasverenigingen (LKN en Beagleclub) en onze teven voldoen minimaal aan de eisen en aanbevelingen die worden gesteld door de Raad van Beheer en de rasvereniging. Alle uitslagen vind je op hun pagina. Voor degenen die zich graag verdiepen: op de site van de Raad van beheer (Dutch dog data) kun je zoeken naar stamboomhonden, hierbij vind je stamboominfo, gefokte nestjes en ook gezondheidsuitslagen. Zo weet je zeker dat je goed zit.

Het welzijn van onze honden en pups is altijd het belangrijkste.
Hieronder lees je meer over de puppyperiode bij ons.

Puppy periode bij de fokker

Onze pups groeien op in onze woonkamer. Door van jongs af aan op te groeien in een gezin, maken ze direct kennis met kinderen en alle mensen, geluiden en geuren in een huis. Dat is erg belangrijk in de eerste fase van hun leven.
Naast veel rust zorgen we dat de pups ook voldoende geprikkeld worden. Voldoende ruimte, speelgelegenheid, maar ook diverse prikkels zoals verschillende ondergronden en toestellen voor het lichaamsbewustzijn stimuleren de ontwikkeling. De pups zijn de volledige 8 weken bij ons in huis, we hebben geen kennels of andere verblijven dan onze woonkamer (met puppy-ren), keuken en achtertuin.

Op de pagina ‘puppyperiode’ vind je meer informatie over het verloop van die geweldige 8 weken.

Voeding

Moedermelk is natuurlijk het allerbelangrijkste. De moeder mag bij ons zelf beslissen hoe vaak en tot hoe lang ze de pups zoogt.
Vanaf 4 weken gaan we de pups bijvoeren. Vanaf deze leeftijd zijn de darmen pas toe aan wat anders dan melk. De pups krijgen, net als onze volwassen honden, direct rauw voer. Deze gemalen kant-en-klare, complete rauwe vlees voeding (KVV) is een meer natuurlijkere manier van voeren. Dit is optimaal voor de gezondheid, het immuunsysteem en voor de groei. Op rauwe voeding (mits compleet en goed in balans) groeien de honden rustiger en stabieler. Naast de kvv maken de pups ook kennis met barf; wat grotere stukken vlees. orgaan, vleesbot.
Naast dat dit erg gezond is, is dit ook erg verrijkend. Je ziet de voldoening!
Afwisseling is belangrijk bij rauwe voeding. De pups krijgen daarom diverse “smaken” en verschillende merken. Uiteraard begeleiden we de nieuwe pup eigenaars hierbij zorgvuldig*

*Of nieuwe eigenaars verse, rauwe voeding willen blijven voeren is geheel aan hen! Natuurlijk gunnen wij het alle pups (alle honden) deze gezonde manier van voeren. Het is tenslotte natuurlijk en sluit volledig aan bij hun behoeften, tegenover ultra bewerkt droogvoer.
Wij vinden echter wel dat iedereen vrij is om hierin zijn eigen keuze te maken. Wij verplichten daarom niets.
Weet wel dat het net als bij fietsen is: het lijkt lastig als je het niet kent, maar eenmaal op weg, blijkt het soepel en eenvoudig.